beste negatief zelfbeeld boek
Identiteit,  Van onzekerheid naar zelfvertrouwen

Wat is het beste zelfbeeld boek? Een overzicht van de beste boeken over zelfbeeld

Wat is het beste zelfbeeld boek? Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Iedereen heeft een bepaald zelfbeeld. Het beeld dat je hebt van jezelf kan positief zijn, maar ook negatief. Ben jij op zoek naar informatie over je zelfbeeld? Wil jij bijvoorbeeld je zelfbeeld verbeteren? Op deze pagina vind je een lijst met de beste boeken over zelfbeeld.

Wat is je zelfbeeld?

De van Dale beschrijft de term zelfbeeld kort en simpel; “beeld dat iem. van zichzelf heeft” (Van Dale). Je zelfbeeld is simpelweg het beeld wat je van jezelf ziet als je in de spiegel kijkt. Maar het gaat veel dieper dan dat. Zelfbeeld verwijst naar hoe we onszelf zien van binnen en van buiten.

Het is het idee, de opvatting of het mentale beeld dat je van jezelf hebt. Je zelfbeeld kan positief zijn. Als dit zo is heb je vertrouwen in je gedachten en in je acties. Wanneer je zelfbeeld negatief is, twijfel je aan je capaciteiten en ideeën.

Ben jij op zoek naar een zelfbeeld boek? Hier vind je een lijst met de beste boeken over zelfbeeld.

negatief zelfbeeld boek

Zelfbeeld boek 1: Boom hulpboek – negatief zelfbeeld door Manja de Neef

Als je het hebt over boeken over zelfbeeld, is Boom Hulpboek- negatief zelfbeeld een must read.

Het boek Boom hulpboek – negatief zelfbeeld biedt een stapsgewijze methode om negatief denken te doorbreken. Dit zal ervoor zorgen dat je zelfbeeld positiever wordt. Als het beeld dat je van jezelf hebt negatief is, dringt positieve informatie uit je omgeving niet door.

Dit zelfbeeld boek leert je je vaste overtuigingen, zoals ‘ik ben niets waard’ of ‘ik hoor er niet bij’ om te buigen naar positieve overtuigingen. Je leert anders naar jezelf te kijken.

Dit is een praktisch zelfbeeld boek, met oefeningen en opdrachten. De auteur, Manja de Neef, is gedragstherapeut, docent en supervisor.

Boom Hulpboek negatief zelfbeeld kopen

Koop ‘negatief zelfbeeld behandelen’ (voor therapeuten)

negatief zelfbeeld boek prfct

Zelfbeeld boek 2: Prfct – Saskia Geraerts

Één van de andere boeken over zelfbeeld is Prfct, geschreven door Saskia Geraerts.

In dit zelfbeeld boek leer je met praktische oefeningen om op een andere manier naar jezelf en naar je omstandigheden te kijken. Met een optimistisch zelfbeeld verbetert je hele leven. Je wordt namelijk minder onzeker, succesvoller en gelukkiger.

Waarschijnlijk heeft jouw brein dit boek al ‘perfect’ genoemd. Dit is hoe ons brein werkt: we vullen dingen in, op basis van onze ervaringen. Dit is ook hoe ons zelfbeeld ontstaat. Zonder dat je jezelf afvraagt ‘klopt dit eigenlijk wel?’, vertel jij een verhaal over jezelf. Dit verhaal is niet altijd positief.

Saskia Geraerts is psychologe (o.a. bekend van 365 Dagen Succesvol, RTL4 en SBS6) en legt in dit zelfbeeld boek uit hoe onze hersenen werken, waarom we geloven wat we geloven én hoe we hier verandering in kunnen aanbrengen. Het boek biedt praktische oefeningen en herkenbare situaties. Een echte aanrader!

Koop Prfct

boeken over zelfbeeld het enneagram

Zelfbeeld boek 3: Het enneagram. Een weg naar diepere zelfkennis – Richard Rohr

Dit zelfbeeld boek leert jou meer over het enneagram.

Het enneagram is een methode bestaande uit negen karaktertypen die je meer inzichten geven in je talenten, innerlijke barrières en je diepste drijfveren. De methode is eeuwenoud, en het biedt een fantastische mogelijkheid om tot diepere zelfkennis te komen.

In dit zelfbeeld boek lees je hoe die 9 karaktertypen zich onderling verhouden en hoe je dit model als kompas in je leven kunt gebruiken. Wereldwijd werden er meer dan een half miljoen exemplaren verkocht van het enneagram.

Het enneagram kopen

negatief zelfbeeld boek verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen

Zelfbeeld boek 4: Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen – C.W. Korrelboom

Dit werkboek is gemaakt voor iedereen die kampt met een laag zelfbeeld. Emotionele problemen zoals depressie, sociale angst, persoonlijkeidsproblematiek en eetproblemen, kunnen leiden tot een laag zelfbeeld, of kunnen de oorzaak zijn van een laag zelfbeeld. In dit werkboek vind je informatie, voorbeelden en opdrachten. Het perfecte zelfbeeld boek dus!

Dit zelfbeeld boek helpt je goed bij het stilstaan bij jezelf. Het is een doe-boek waarmee je zonder therapeut aan de slag kan.

Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen kopen

Wat zijn jouw favoriete boeken over zelfbeeld?

Misschien was jij op zoek naar het beste negatief zelfbeeld boek. Heb jij een boek gelezen die een grote impact heeft gehad op jouw leven? Wat is jouw tip? Sharing = caring: Deel het met mij en de lezers onder het artikel!

Bekijk ook de beste boeken over zelfvertrouwen, of lees hoe je je zelfliefde kunt vergroten.

negatief zelfbeeld boek tips

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je werkenaanjezelfvertrouwen.nl. Super bedankt daarvoor! Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *