beste zelfvertrouwen spellen kinderen volwassenen
Van onzekerheid naar zelfvertrouwen

De beste zelfvertrouwen spellen voor kinderen en volwassenen

Veel kinderen, maar ook volwassenen, hebben last van een laag zelfbeeld. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren voor ouders, opvoeders en leraren om kinderen te helpen hun zelfvertrouwen te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een positief zelfbeeld spel. Ook voor volwassenen zijn deze zelfvertrouwen spellen nuttig. De zelfbeeld spellen zijn niet alleen nuttig, maar ook nog eens leuk, boeiend, grappig en gezezellig om te spelen.

Wat is het beste zelfvertrouwen spel of negatief zelfbeeld spel? Welke zelfvertrouwen spellen kunnen jouw kind helpen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen? En wat is het beste positief zelfbeeld spel voor volwassenen?

In dit artikel vind je 5 superleuke zelfvertrouwen spellen voor kinderen en volwassenen, om een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

zelfvertrouwen spellen spiegel jezelf

1. Zelfvertrouwen spel voor jong en oud: Spiegel jezelf!

Als je het hebt over zelfvertrouwen spellen, is Spiegel Jezelf één van de bekendste zelfvertrouwen spellen voor kinderen en volwassenen. Dit spel is gemaakt voor iedereen tussen de 8-88 jaar die het aandurft om in de spiegel te kijken.

Dit zelfbeeld spel leert je om met een positieve blik naar jezelf te kijken, en je kwaliteiten te zien. Spelenderwijs ontdek je je sterke eigenschappen.

Bekijk en koop Spiegel jezelf!

zelfvertrouwen spellen het groeispel

2. Het Groeispel, één van de leukste zelfvertrouwen spellen voor kinderen

Met het Groeispel (voor kinderen van 3-8 jaar) help je je kind zijn zelfvertrouwen te vergroten. Door op een positieve manier uitdagingen aan te gaan en oplossingsgericht te denken, zal het zelfvertrouwen van je kind versterkt worden.

Je kind leert een doel te stellen, zichzelf te motiveren, uitdagingen aan te gaan en zelfstandigheid te ontwikkelen. Het zorgt voor een positieve mindset en je kind zal zich snel nieuwe vaardigheden eigen maken. Dit spel zal zorgen voor een positief zelfbeeld.

Bij aanschaf van dit Groeispel ontvang je een coachingsboekje met handige tips en krijg je toegang tot de Groeispel Facebook Community. Deel hier ervaringen met andere ouders!

Het Groeispel bekijken en kopen

zelfvertrouwen spel 30 day challenge

3. Zelfvertrouwen spel voor volwassenen: 30 day challenge

Een ander positief zelfbeeld spel (voor volwassenen), is de 30 day challenge. De 30 Day Challenge is een kubus die 30 verrassende uitdagingen biedt. Deze uitdagingen inspireren jou om een gezondere levensstijl eigen te maken, en betere gewoontes te ontwikkelen. Hierdoor zal je zelfvertrouwen een enorme boost krijgen. Dit zelfvertrouwen spel is leuk vormgegeven met vrolijke illustraties, en het werkt als een scheurkalender. Dit is een leuk cadeau!

Let op: de 30 Day Challenge is in het Engels.

30 Day Challenge bekijken en kopen

zelfvertrouwen spel vergroot je zelfvertrouwen kaartset

4. Zelfvertrouwen spel; Vergroot je Zelfvertrouwen Kaartset (vanaf 14 jaar)

Een ander positief zelfbeeld spel voor volwassenen, is dit kaartenset.

Met het Vergroot je Zelfvertrouwen kaartset herstel je het vertrouwen in jezelf. Je wordt onzekerheid de baas, en gaat je beetje bij beetje zelfverzekerder voelen. Daarnaast krijg je (weer) inzicht in je dromen en verlangens, leer je sociale verbindingen aan te gaan en je open te stellen voor (een) relatie(s). Dit spel vergroot je wereld!

Het Vergroot je Zelfvertrouwen Kaartset bestaat uit unieke coachkaarten en kan voor zowel professionals als particulieren worden ingezet (advies: vanaf 14 jaar). De kaarten zijn gemakkelijk in gebruik en de opdrachten zijn stap voor stap toepasbaar.

Je gaat aan de slag met zelfacceptatie, zelfliefde, onafhankelijkheid, verbinding en nieuwsgierigheid.

Dit is een cadeau voor de rest van je leven, aan jezelf of aan een dierbare!

Bekijk en koop het Vergroot je Zelfvertrouwen spel

zelfvertrouwen spellen zelfhulp kaarten

5. Zelf-hulp Kaarten, voor de beste versie van jezelf (volwassenen)

Wil jij het beste uit jezelf halen, je gedachten kalmeren, je ego bevechten en het leven ten volste ervaren? Dan zijn deze Zelf-Hulp Kaarten iets voor jou. Dit zelfvertrouwen spel zit vol eye-opening quotes, krachtige levenslessen en praktische actiepunten die je helpen een betere versie van jezelf te worden.

Bewust met je persoonlijke ontwikkeling bezig zijn geeft je zelfvertrouwen een enorme boost!

Zelf-Hulp Kaarten kopen

zelfvertrouwen vergroten kind spel
Photo by Michał Parzuchowski

Waarom zelfvertrouwen spelletjes spelen?

Veel kinderen en volwassenen worstelen met een laag zelfbeeld. Het spelen van zelfvertrouwen spelletjes is een leuke, luchtige en speelse manier om je zelfvertrouwen of het zelfvertrouwen van je kind te vergroten.

Wat is jouw favoriete zelfvertrouwen spel?

Veel mensen zoeken op ‘zelfvertrouwen vergroten kind’ en ‘zelfvertrouwen vergroten kind spel’. Maar ook wordt er regelmatig gezocht op zelfvertrouwen vergroten voor volwassenen. Daarom hebben wij deze verzameling gemaakt van de bekendste zelfvertrouwen spellen. Hopelijk heb je iets aan onze tips! Staat hier een spel tussen die jij gaat gebruiken om je kind te helpen het zelfvertrouwen te vergroten? Of is er een zelfvertrouwen spel voor kinderen of volwassenen die hier niet tussen staat? Laat het ons weten in de comments!


Vind hier nog meer manieren om je zelfvertrouwen te vergroten. en bekijk alle boeken over zelfvertrouwen.


positief zelfbeeld spel

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je werkenaanjezelfvertrouwen.nl. Super bedankt daarvoor! Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *