boeken over zelfvertrouwen
Meer zelfvertrouwen

Boeken over zelfvertrouwen

Geen zelfvertrouwen hebben belemmert jouw hele leven. Van je persoonlijke relaties, hobby’s tot je werk… Je zelfvertrouwen bepaalt voor een belangrijk deel jouw succes en plezier in het leven. Daarom is het zo fijn dat er zoveel goede boeken over zelfvertrouwen bestaan. Deze boeken gaan jou helpen je zelfvertrouwen te vergroten.

Waarom boeken over zelfvertrouwen lezen?

Het vergroten van je zelfvertrouwen kun je op verschillende manieren doen. Denk aan het volgen van een cursus, het lezen van blogs met tips om je zelfvertrouwen te vergroten of het doen van een training. Het lezen van boeken kan ook enorm helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Het geeft je nieuwe inzichten en daarnaast laat het jou inzien dat jij zeker niet de enige bent die worstelt met zelfvertrouwen. Daarom is het een goed idee om vandaag te beginnen met lezen.

Dit zijn de beste boeken over zelfvertrouwen.

1 | Vergroot je zelfvertrouwen, in 5 stappen naar minder negatieve gedachten en een beter zelfbeeld – Christine Wilding

Dit is een fantastisch boek die jou helpt om je zelfvertrouwen te vergroten. Over onzekerheid kun je namelijk heenkomen en negatieve gedachten kun je ‘hacken’. Negatieve gedachten leiden tot een negatief zelfbeeld, en dit belemmert je in je persoonlijke en professionele ontwikkeling, schrijft Christine Wilding – psychotherapeut en auteur.

In dit boek gebruikt Christine Wilding een methode voor het vergroten van je zelfvertrouwen, die gebaseerd is op cognitieve gedragstherapie. Het boek helpt jou in slechts 5 stappen op weg naar een beter zelfbeeld en een gelukkiger leven!

2 | Vergroot je zelfvertrouwen, voel je goed en presteer beter – Robert Haringsma

Robert Haringsma is stotteraar en weet als geen ander hoe belangrijk zelfvertrouwen is. Zelfvertrouwen is een middel om je doelen te bereiken, schrijft de auteur. Vergroot je zelfvertrouwen, voel je goed en presteer beter is een zelfhulpboek voor een breed publiek.

De auteur legt uit wat optimaal zelfvertrouwen is, dit is namelijk een combinatie tussen waardigheid en vaardigheid. Deze beide pijlers worden apart behandeld in een hoofdstuk. Ook beschrijft Haringsma de problemen die kunnen ontstaan bij een gebrek aan zelfvertrouwen en hoe we dit kunnen overwinnen.

3 | Optimisme – Hoop – Veerkracht – Zelfvertrouwen – Matthijs Steeneveld

Hoe ga je effectief om met stress, tegenslagen en uitdagingen? Dit boek beschrijft aan de hand van de positieve psychologie hoe je optimistischer, hoopvoller, veerkrachtiger en zelfverzekerder kunt worden.

Optimisme is meer dan positief dromen, want het draait om het vertrouwen dat je een positieve invloed kunt uitoefenen op jouw situatie. Optimisme kun je oefenen, schrijft Steeneveld.

Dit geldt trouwens voor alle vier de pijlers. De vier pijlers van jouw psychologische kapitaal bestaat uit hoop, veerkracht, optimisme en zelfvertrouwen, volgens Matthijs Steeneveld, die trouwens psycholoog, trainer en coach is. Daarom is het voor iedereen mogelijk om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Wat zijn jouw favoriete boeken over zelfvertrouwen?

Ik ben benieuwd of jij al boeken hebt gelezen die jouw leven op het gebied van zelfvertrouwen hebben veranderd. Heb je een tip? Deel het met mij en met de lezers, onder dit artikel 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *