beste boeken over bindingsangst en verlatingsangst
Relaties

De beste boeken over bindingsangst

Ben jij op zoek naar een boek over bindingsangst? Veel mensen kampen met bindingsangst, verlatingsangst of angst voor intimiteit. In dit artikel vind je een overzicht van de beste boeken over bindingsangst.

Staat jouw favoriet boek over bindingsangst hier niet tussen? Laat het weten in de comments!

beste boeken over bindingsangst

Waarom boeken over bindingsangst lezen?

Het hebben van bindingsangst of verlatingsangst is heel vervelend. Het belemmert je namelijk bij het hebben van gezonde relaties. Als je last hebt van bindingsangst wil je daar natuurlijk iets aan doen. Het lezen van boeken over bindingsangst kan een mooie eerste stap zijn. En als de bindingsangst niet heel diep zit, is het misschien zelfs voldoende. Zelfhulpboeken over bindingsangst kunnen je dus enorm op weg helpen.

Hieronder vind je de beste boeken over bindingsangst

boeken over bindingsangst liefdesbang Hannah Cuppen

1. Eén van de best beoordeelde boeken over bindingsangst: Liefdesbang

Tussen het rijtje ‘beste boeken over bindingsangst’ mag Liefdesbang niet ontbreken. Hannah Cuppen, therapeut, trainer en ervaringsdeskundige, laat in dit boek zien hoe je je hart (weer) kunt openen; eerst voor jezelf, dan voor een ander.

De auteur legt uit dat bindingsangst of verlatingsangst zich kan manifesteren in verschillende vormen: terugtrekken, mislukte relaties, anderen op afstand houden en intimiteit missen in je relatie.

Hannah Cuppen stelt zich kwetsbaar op in dit boek, en schreef Liefdesbang vanuit haar jarenlange zelfonderzoek. Daarnaast interviewde ze vele mensen. Het boek staat bordevol authentieke verhalen, inzichten en tips. Het is een oplossingsgericht boek, zodat liefde weer een kans krijgt.

In 2015 was Liefdesbang winnaar van ‘ Beste Spirituele boek 2015’.

Liefdesbang bekijken en kopen

Liefdesbang e-book kopen

Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor je partner of een familielid/vriend(in) die last heeft van bindingsangst? Bekijk eens deze leuke inspiratiekaarten van Hannah Cuppen.

boeken over bindingsangst houd me vast

Boek over bindingsangst: Houd me vast – Dr. Sue Johnson

Dit boek gaat niet direct over bindingsangst, maar is hier wel sterk aan gerelateerd. Deze bestseller is geschreven voor relatietherapeuten en stellen die een hechte en veilige relatie willen creëren.

“We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig”.

Dr. Sue Johnson ontwikkelde Emotionally Focused Couple Therapy (EFCT) en deelt in dit boek haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties.

Het boek heeft lovende recensies:

Het is werkelijk het beste boek wat ik ooit gelezen heb over relaties, het ontstaan van relatieproblemen, en het herstel daarvan. Eindelijk iemand die heel diep heeft geschouwd. Wat gebeurd er nu eigenlijk ten diepste als 2 geliefden (kan ook zussen/broers of vrienden zijn) conflicten krijgen. Ze beschrijft het heel duidelijk en helder en doet niet alleen de oorzaak uit de doeken maar geeft ook tegelijkertijd de oplossing. Heb hier al heel goede ervaringen mee in mijn praktijk! Niet alleen als therapeut heb je er veel aan, ook de mensen zelf kunnen het begrijpen en toepassen.

Recensie over dit boek over bindingsangst op Bol

Bekijk en koop Houd me vast

boeken over bindingsangst

1. ‘Bindingsangst herkennen en overwinnen’ – Stefanie Stahl is één van de bekendste boeken over bindingsangst

In dit boek over bindingsangst beschrijft Stefanie Stahl hoe je als persoon met bindingsangst (of als partner van iemand met bindingsangst) de bindingsangst beter kunt begrijpen en hoe je hiermee om kunt gaan. Stefanie Stahl is psychotherapeute, gespecialiseerd in familierelaties.

Waar komt bindingsangst vadaan? Hoe manifesteert bindingsangst zich in relaties? Hoe is bindingsangst te overwinnen? De antwoorden op deze vragen lees je in dit boek.

Ze beschrijft verschillende type mensen met bindingsangst; de jagers, de prins(ess)en en de metselaars.

Dit is een praktisch zelfhulpboek voor partners van mensen met bindingsangst en mensen die zelf last hebben van bindingsangst, maar ook voor hulpverleners.

Dit boek bekijken en kopen

Wat zijn jouw favoriete boeken over bindingsangst?

Als jij last hebt van bindingsangst is het logisch dat je daar iets aan wilt doen. Misschien heb je al een aantal boeken over bindingsangst gelezen, of heb je de tips uit dit artikel over bindingsangst geprobeerd. Wat is jouw favoriete boek over bindingsangst? Deel het in de comments!

beste boek over bindingsangst

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je werkenaanjezelfvertrouwen.nl. Super bedankt daarvoor! Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *