moeiteloos zelfvertrouwen uitstralen
Van onzekerheid naar zelfvertrouwen

Wil jij meer zelfvertrouwen uitstralen? Pas deze tips toe!

We kennen het allemaal wel; die gedachtens en gevoelens dat we niet goed genoeg, niet mooi genoeg of niet succesvol genoeg zijn. Zelfvertrouwen is iets waar we continu aan moeten blijven werken. Maar hoe kun je meer zelfvertrouwen uitstralen? In dit artikel vind je waardevolle tips om moeiteloos zelfvertrouwen uit te stralen, zelfs wanneer je je even niet zo zelfverzekerd voelt.

hoe meer zelfvertrouwen uitstralen
Photo by Nate Neelson

1. Meer zelfvertrouwen uitstralen en VOELEN dankzij lichaamstaal

Wist je dat er een hele simpele manier is om je zelfverzekerder te voelen en daarmee meer zelfvertrouwen uit te stralen? En dit is: zorg voor zelfverzekerde lichaamstaal. Dit klinkt misschien een beetje als ‘fake it until you make it’ en dit is ook precies hoe het werkt. Je haalt op deze manier een soort trucje uit met je brein. Het werkt echt!

Als jij rechtop loopt, met een rechte rug en een trotse houding, voel je je al snel een stuk zelfverzekerder. Probeer het maar eens, en voel het verschil.

  1. Blijf eerst zitten of lopen met naar beneden hangende schouders en een hangend hoofd. Hoe voel je je?
  2. Adem vervolgens diep in, doe je borst naar voren en je kin omhoog, en wandel vol zelfvertrouwen. Forceer nu een glimlach, en ontspan de frons op je gezicht. Adem nog een paar keer diep in en langzaam uit. Hoe voel je je nu?

Voor het uitstralen van zelfvertrouwen is de juiste lichaamshouding essentieel!

meer zelfvertrouwen uitstralen lichaamstaal
Photo by Mike San

2. Meer zelfvertrouwen uitstralen dankzij zelfzorg & zelfliefde

Je kunt alleen maar zelfvertrouwen uitstralen als je goed voor jezelf zorgt. Betekent dit dat je er altijd perfect uit moet zien, een dikke laag make-up moet dragen en dat je haar altijd goed moet zitten? Nee! Met goed voor jezelf zorgen bedoel ik niet alleen je uiterlijk goed verzorgen, maar ook (vooral) je innerlijk.

Zorg voor je innerlijk voor moeiteloos meer zelfvertrouwen uitstralen

Als je van jezelf houdt en blij bent met wie je bent, ga je vanzelf zelfvertrouwen uitstralen. Werk dus dagelijks aan zelfliefde (hier vind je tips en hier vind je de beste boeken over zelfliefde).

moeiteloos meer zelfvertrouwen uitstralen zelfzorg
Photo by Marcos Paulo Prado

Zorg voor je uiterlijk voor moeiteloos zelfvertrouwen uitstralen

Natuurlijk is het ook belangrijk om goed voor je lichaam en je uiterlijk te zorgen. Eet gezond, verzorg je huid, verzorg je haar, je nagels. Voel jij je prettiger als je je scheert? Neem hier dan de tijd voor. Zorg dat je je lekker voelt in je lichaam. Draag kleding waar jij je fijn en mooi in voelt.

3. De juiste mindset voor het uitstralen van zelfvertrouwen

Wanneer je je goed voelt over jezelf, is het veel makkelijker om zelfvertrouwen uit te stralen.

Maar als je negatieve gedachten hebt over jezelf, en bijvoorbeeld tegen jezelf zegt dat je niet goed genoeg bent, zul je nooit moeiteloos zelfverzekerd overkomen.

Mensen die vol zelfvertrouwen overkomen delen een belangrijke eigenschap: ze praten positief over zichzelf, tegen zichzelf. In hun brein is er geen ruimte voor negatieve gedachten en kritiek.

rechtop lopen meer zelfvertrouwen uitstralen
Photo by Graca Assane

Mantra voor moeiteloos meer zelfvertrouwen uitstralen

Heb jij regelmatig last van negatieve gedachten over jezelf? Creëer een mantra die jou zelfvertrouwen geeft. Deze mantra kun je herhalen wanneer je merkt dat je jezelf naar beneden praat.

Zeg dus niet tegen jezelf “ik zal het wel weer fout doen” of “ik zie er niet uit vandaag”, maar: “ik doe mijn best en mag fouten maken”, “ik kan dit” of “ik houd van mezelf en zorg goed voor mezelf. Dit straal ik ook uit”.

Vergeet daarbij niet de juiste trotse en zelfverzekerde lichaamshouding aan te nemen.

Hoe ga jij meer zelfvertrouwen uitstralen?

Wij hopen dat deze tips jou hebben geholpen om meer zelfvertrouwen uit te stralen. Met welke tip(s) ga jij aan de slag? Of ben je misschien zelf op een idee gekomen? Deel het in de comments 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *