zelfontwikkeling boeken
Persoonlijke ontwikkeling

Op zoek naar een zelfontwikkeling boek? Dit zijn de beste boeken over zelfontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling

Ben je op zoek naar een zelfontwikkeling boek? Dan zit je hier goed! Hier heb ik namelijk een overzicht gemaakt van de 5 beste boeken over zelfontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

Zelfontwikkeling, waarom eigenlijk?

Ik kan me niet eens meer herinneren hoe oud ik was toen ik bewust de keuze maakte om actief aan de slag te gaan met zelfontwikkeling. Maar laatst kwam ik wat schrijfsels van mezelf tegen. Waarschijnlijk was ik 8 jaar. ‘Wat een wijsheid uit de mond van een kind’, dacht ik. Zelfontwikkeling of persoonlijke ontwikkeling is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. en hier pluk ik nu de vruchten van.

Je leven staat niet vast; jij hebt heel veel invloed op hoe jouw leven eruit ziet, door de dagelijkse keuzes die je maakt. Iedere gedachte, iedere actie en ieder gevoel heeft invloed op jouw toekomst. Hoe geweldig zou het zijn als we leren hoe we onze gevoelens, gedachtes en acties kunnen gebruiken om een zo optimaal mogelijk leven te leiden?

Zelfontwikkeling boeken (voor persoonlijke ontwikkeling)

Er zijn heel veel verschillende manieren om aan zelfontwikkeling te doen. Voor mij was de meest waardevolle investering in zelfontwikkeling een 8-weekse cursus Mindfulness die ik volgde in Den Haag. Deze cursus bracht me zoveel zelfontwikkeling, het veranderde mijn leven compleet!

Maar als je van lezen houdt, kun je natuurlijk ook aan de slag met zelfontwikkeling boeken. Hier komt een overzicht van de beste boeken over zelfontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

zelfontwikkeling boek de edele kunst van not giving a fuck

Zelfontwikkeling boek #1 – De edele kunst van not giving a f*ck, Mark Manson

Als je stiekem een hekel hebt aan zelfontwikkeling of een beetje cynisch bent, maar zelfs als je gewoon gevoel voor humor hebt en zelfontwikkeling niet te zwaar wilt nemen, is dit boek voor jou! Dit boek heeft een duidelijke boodschap: stop met altijd maar positief zijn en leer in plaats daarvan om te gaan met de tegenslagen van het leven en je tekortkomingen.

Als je je angsten, fouten en onzekerheden onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen die je zoekt.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met dit zelfontwikkeling boek doordat een yogadocent een passage voorlas. Het raakte me meteen. Dit boek is humoristisch en staat vol goede grappen, maar wordt daarnaast ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

De edele kunst van not giving a fuck kopen

zelfontwikkeling boek dromen durven doen ben tiggelaar

Zelfontwikkeling boek #2 – Dromen, durven, doen, Ben Tiggelaar

Waarom durven sommige mensen hun dromen niet na te leven, en andere wel? Wat is er nou nodig om de stap te zetten van dromen naar durven en doen? Deze vragen beantwoordt Ben Tiggelaar in Dromen, Durven, doen.

Dit zelfontwikkeling boek geeft je inzicht in waarom je veranderingen soms niet volhoudt, hoe je gedrag bepaald wordt en hoe je nieuwe, succesvolle en effectieve gewoontes kunt ontwikkelen.

Iedereen heeft dromen, en wat zijn die van jou? Misschien heb je wel dromen op het gebied van werk, relatie, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. Wil je een mooie reis maken, misschien wel alleen? Droom je stiekem van een fijne relatie? Zou je een baan willen hebben waar je meer voldoening uit haalt? Dit boek helpt je bij het najagen van deze dromen.

De informatie uit dit zelfontwikkeling boek is gebaseerd op actuele psychologische inzichten, praktische ervaring van Ben Tiggelaar én persoonlijke verhalen van anderen die leiding geven aan zichzelf.

Dromen, durven doen kopen

zelfontwikkeling boek dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Zelfontwikkeling boek #3 – Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt, Haemin Sunim

Zoek jij rust in deze drukke wereld? Dan is dit zelfontwikkeling boek – in Korea een bestseller over spirituele wijsheid en het belang van rust – voor jou geschreven!

Hoe ga je mindful om met negatieve emoties zoals jaloezie en woede? Waarom is het zo belangrijk om vergevensgezind en mild te zijn tegenover jezelf? Deze vragen worden in dit boek beantwoord. De inzichten en adviezen in dit boek helpen je om in het moderne en drukke leven te zoeken naar rustpunten.

De kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes. Deze illustraties sporen je aan om het rustig aan te doen, zelfs tijdens het lenze ;-).

De woorden van Sunim zijn herkenbaar, diepgaand, eenvoudig en verfijnd, schrijft iemand in de reviews. Terwijl je het boek leest heb je het idee dat je in gesprek bent met een lieve vriend.

Een boek voor op je nachtkastje!

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt kopen

boek over zelfontwikkeling rijke pa arme pa

Zelfontwikkeling boek #4 – Rijke pa, arme pa, Robert Kiyosaki

Wil jij je relatie met geld (je money mindset) verbeteren? Dan is dit echt mijn nummer 1 tip! Of je nou uit de schulden wilt komen, geld wilt overhouden aan het einde van de maand, wilt sparen voor een wereldreis of gewoon rijk wilt worden; dit boek is een MUST READ! Robert Kiyosaki legt je uit hoe je geld kunt verdienen en hoe je je inkomen kunt laten toenemen, niet door harder te werken, maar door slim te zijn.

Dit boek is heerlijk simpel beschreven, vanuit het perspectief van een arme vader en een rijke vader, die aan de kinderen uitleggen hoe je met geld moet omgaan. Het verschil in denkwijze wordt op een simplistische manier uitgelegd, waardoor je het meteen snapt en het kunt gaan toepassen.

Hoe kan je je geld voor je laten werken? Deze vraag wordt uitgebreid beantwoord in dit boek.

Een must read zelfontwikkeling boek voor iedereen die aan zijn money mindset wil werken!

Rijke pa, arme pa kopen

zelfontwikkeling boeken vind je ikigai

Zelfontwikkeling boek #5 – Vind je Ikigai, Francesc Miralles

Wil jij gewoon gelukkig leven, en weten wat jouw missie in het leven is?

Ikigai is een concept uit de Japanse wijsheid en het is de wereld aan het veroveren. Vrij vertaald betekent Ikigai ‘een reden van bestaan’. Ikigai verwijst naar het hebben van een richting en doel in je leven. Wat maakt je leven de moeite waard? Waar krijgt een individu een gevoel van voldoening en zingeving van?

Met deze praktische gids kun je je ikigai ontdekken en activeren. Hoe vind je je ikigai? En wanneer je hem hebt gevonden, hoe zorg je dan dat je er dagelijks naar leeft en erdoor geinspireerd blijft? Antwoorden op deze vragen vind je in dit boek.

De praktische oefeningen zorgen ervoor dat je onderweg naar je ikigai (bestemming) geluk en welzijn zult ervaren.

Vind je ikigai kopen

Wat zijn jouw favoriete boeken over zelfontwikkeling?

Ik ben benieuwd of jij al boeken hebt gelezen over zelfontwikkeling. Wat was tot nu toe jouw favoriet? Heb je een tip? Deel je favoriete boek over zelfontwikkeling met ons onder dit artikel!

boek over zelfontwikkeling

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je werkenaanjezelfvertrouwen.nl. Super bedankt daarvoor! Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *