Mindfulness boek aanrader
Yoga & Meditatie

Op zoek naar het beste Mindfulness boek? Dit zijn de beste boeken over Mindfulness

Ben jij op zoek naar een goed mindfulness boek? Dan zit je hier goed! Op deze pagina vind je een overzicht van de beste boeken over Mindfulness voor kinderen en volwassenen. Deze boeken zijn echte aanraders en hebben allemaal goede reviews. Ook vind je hier mijn persoonlijke favoriet als het gaat om Mindfulness boeken!

Heb jij een tip voor een Mindfulness boek? Deel jouw favoriete boek over meditatie in de comments!

De opkomst van Mindfulness boeken

Sinds enkele jaren is Mindfulness razendpopulair in Nederland. In iedere stad vind je Mindfulness cursussen, en ook online kun je Mindfulness leren.

Mindfulness is het fundamentele menselijke vermogen om volledig aanwezig te zijn in het moment. We zijn ons bewust van waar we zijn en wat we doen. We zijn niet reactief en/of overweldigd door wat er om ons heen gebeurt, maar we zijn volledig in het moment, zonder oordeel.

Mindfulness is iets wat we allemaal kunnen leren, maar het is alleen beschikbaar voor ons als we regelmatig (dagelijks) oefenen.

Op zoek naar een Mindfulness boek?

Misschien heb jij de Mindfulness cursus al gevolgd, of is Mindfulness helemaal nieuw voor jou. Of ben je misschien op zoek naar een Mindfulness boek voor jouw kind(eren)?

Een Mindfulness boek geeft informatie over het principe van Mindfulness. Maar een GOED Mindfulnessboek biedt daarnaast praktische oefeningen. Als je Mindful wil leren leven, is oefenen namelijk essentieel.

Hier volgen de beste boeken over Mindfulness

Mindfulness boek Thich Nhat Hanh

1. Mindfulness, voor een gelukkig leven – Thich Nhat Hanh

Mindfulness van Thich Nhat Hanh is één van de best beoordeelde boeken over Mindfulness. In dit boek laat de auteur zien hoe belangrijk het is om te leven met aandacht. Bewust leven, bewegen, eten en met je relaties bezig zijn zal zorgen voor geluk, zegt Thich Nhat Hanh.

Thich Nhat Hanh (1926) is een Vietnamese boeddhistische monnik, dichter en mensenrechtenactivist.

Mindful leven leer je alleen maar door te oefenen. In dit boek vind je daarom talloze oefeningen in Mindfulness. Met deze oefeningen train je je brein om in het moment te leven. Daarnaast zorgen de oefeningen voor een verbeterde concencetratie en verschaffen ze je inzicht, waarmee je jezelf kunt bevrijden van angst, spanning en boosheid. Het wordt hierdoor veel makkelijker om geluk en plezier te ervaren.

Dit is het eerste boek waarin alle oefeningen en meditaties van Thich Nhat Hanh bevat die hij gedurende 60 jaar ontwikkelde.

Mindfulness bekijken en kopen

Beste mindfulness boeken Edel Maex

Volg een 8-weekse Online Cursus Mindfulness

Mindfulness leer je niet door (alleen maar) boeken te lezen. Wil je écht serieus aan de slag met Mindfulness? Dan moet je oefenen! In deze 8-weekse cursus leer jij alles over Mindfulness.


2. Mooi Mindfulness boek: Mindfulness – Edel Maex

Dit Mindfulness boek is een echte aanrader! Een Mindfulness boek die je wilt hebben in je boekenkast of op je nachtkastje. Het praktische en diepgaande boek over mindfulness is geschreven door Del Maex, een psychiater uit Antwerpen. Naast psychiater is Maex zenboeddhist en trainer in Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Dit boek heeft grote indruk gemaakt op velen en er zijn inmiddels tienduizenden exemplaren verkocht.

In dit Mindfulness boek leer je hoe je steeds weer helderheid en rust kunt zoeken in jezelf. Stap voor stap leer je zo goed mogelijk om te gaan met de situaties die jij tegenkomt in je leven.

Mindfulness van Edel Maex bekijken en kopen

Review over Mindfulness van Bol.com:

Nadat ik de achtweekse mindfulnesstraining had gevolgd, bestelde ik alsnog dit aanbevolen boek.

Het boek bleek een heel fijn boek om in mijn boekenkast te hebben. Ook juíst door het grote lettertype, de plaatjes en gedichten; dit maakt het zeer overzichtelijk. Het fijne is dat je ook zeer gemakkelijk kunt teruggrijpen op bepaalde zaken waar je later nog eens tegenaan loopt of weer even over opgefrist wil worden.

Ook komen er zeker dingen aan bod die niet zo uitgebreid in een mindfulnesstraining worden besproken, zoals de termen mildheid en hardheid, het omgaan met heftige emoties en angst. Precies zaken waar ik mijn vraagtekens nog wat bij had, precies de diepgang die ik nog even wilde. Het hoofdstuk over De Vermoeidheidsfuik was voor mij persoonlijk het meest inspirerend.

Edel Maex neemt je mee op een reis die zéér overzichtelijk, praktisch, concreet en down to earth is. Hierbij spreekt hij vaak met heldere taal die ook zeer respectvol en begripvol is naar jou als lezer, als iemand met problemen.

Hij is veel onderzoekend bezig geweest betreffende mindfulness en psychotherapie in zijn werk én persoonlijk leven, waardoor hij met een open, onderzoekende blik naar mindfulness en psychotherapie kijkt. Dit maakt het kwetsbaar, verfrissend en zeer mindfull!

Het integreren van een kort maar volledig stukje over onderwerpen als psychotherapie, het boeddhisme en Jon Kabat-Zinn, maakt het af. Zeker met een nawoord van Jon Kabat-Zinn zelf.

Review op Bol.com

Voor iedereen die meer wil leren over Mindfulness, is dit Mindfulness boek een absolute aanrader!

Mindfulness van Edel Maex bekijken en kopen

boeken over Mindfuless Mark Williams MBCT

3. Mindfulness; een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld – Mark Williams

In dit met 5 sterren beoordeelde Mindfulness boek legt Mark Williams uit hoe gedachten en gevoelens werken, en hoe Mindfulness daar een gunstige invloed op kan hebben. Williams is hoogleraar klinische psychologie aan Oxford University en een internationale autoriteit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar Mindfulness.

Iedereen maakt in zijn leven moeilijk periodes mee, en het is naïef en onjuist om te denken dat je die kunt voorkomen. In dit boek leer je hoe je innerlijke rust en voldoening kunt vinden, ook tijdens moeilijke periodes.

Met de praktische oefeningen die je gemakkelijk kunt inpassen in je dagelijks leven leer jij om jezelf stap voor stap te bevrijden van angst, stress, somberheid en vermoeidheid.

Dit boek is gebaseerd op MBCT; Mindfulness-Based Cognitive Therapy. Deze methode is ontwikkeld door Mark Williams en collega’s, en de effectiviteit van de methode is wetenschappelijk bewezen.

Bestel dit Mindfulness boek van Mark Williams

mindfulness meditatie boek Deepak Chopra

4. Mindfulness/meditatie boek: Handboek Meditatie – Deepak Chopra

Meditatie is een belangrijk onderdeel van Mindfulness. Daarom heb ik dit boek van Deepak Chopra opgenomen in de lijst van Mindfulness boeken.

Deepak Chopra stond aan de wieg van de meditatie-revolutie in het Westen. Het boek “Handboek Meditatie” biedt meditatielessen van Deepak Chopra zelf. Met deze oefeningen ontwikkel je meer aandacht voor de wereld om je heen en een beter en rijker leven.

De boodschap die Deepak Chopra meegeeft in dit boek is: “Je hebt maar één leven. Leef het bewust, en niet op de automatische piloot.” Het boek bevat naast oefeningen (een dagelijks meditatieprogramma) de nieuwste onderzoeksresultaten naar het effect van meditatie op je leven.

Handboek Meditatie kopen

Mindfulness boek kinderen stilzitten als een kikker

Beste Mindfulness boek voor kinderen: Stilzitten als een kikker

Eén van de bekendste en beste Mindfulness boeken voor kinderen is Stilzitten als een kikker van Eline snel. Dit boek laat zien dat kinderen veel baat kunnen hebben bij Mindfulness en meditatie. Niet alleen bevat dit boek bordevol Mindfulness oefeningen, maar ook Mindfulness verhalen voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar.

Dit boek is perfect voor kinderen die druk zijn in het hoofd, moeite hebben met slapen, snel zijn afgeleid en zich onrustig voelen. Met de oefeningen en verhalen uit dit boek leren kinderen om hun piekergedachten te beheersen en tot rust te komen. Fijn voor kind & ouder!

Bekijk en koop “Stilzitten als een kikker”

Wat is jouw favoriete Mindfulness boek?

Hopelijk heb je in dit artikel een Mindfulness boek gevonden die op dit moment bij jou past. Heb jij zelf een favoriet boek over Mindfulness, en wil je jouw tip delen met de lezers? Er zijn heel veel verschillende Mindfulness boeken; deel jouw favoriete boek over Mindfulness onder dit artikel, in de comments!

beste mindfulness boek
Photo by Priscilla Du Preez

Volg een 8-weekse Online Cursus Mindfulness

Mindfulness leer je niet door (alleen maar) boeken te lezen. Wil je écht serieus aan de slag met Mindfulness? Dan moet je oefenen! In deze 8-weekse cursus leer jij alles over Mindfulness.


Beste Mindfulness boek aanrader
Photo by Ben White

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je werkenaanjezelfvertrouwen.nl. Super bedankt daarvoor! Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *