zelfliefde cursus
Zelfliefde

Op zoek naar een zelfliefde cursus?

Wil jij meer liefde voor jezelf voelen en ben je op zoek naar een zelfliefde cursus? Er zijn verschillende cursussen die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van zelfliefde. Op deze pagina vind je een aantal mooie cursussen om je zelfliefde te vergroten. De cursus die mij ENORM heeft geholpen bij het ontwikkelen van zelfliefde, ga ik ook met je delen. Dit zal waarschijnlijk een grote verrassing zijn… maar deze cursus heeft mijn leven volledig veranderd!

Give yourself the same care and attention that you give to others, and watch yourself bloom.

Unknown
  • Helemaal van jezelf houden, kan dat eigenlijk wel? Natuurlijk!
  • Ook houden van je schaduwkanten en eigenschappen waar je niet blij mee bent, is dat mogelijk? Zeker!
  • Negatieve gedachten ombuigen in positieve en VOL vertrouwen in het leven staan? Natuurlijk!

Liefde is jouw natuurlijke staat. We leren dit alleen af, naarmate we ouder worden. Als je bewuster gaat leven, en gaat werken aan zelfliefde (bijvoorbeeld met een cursus zelfliefde) zal je merken dat de liefde – voor jezelf en voor anderen – met de dag groeit.

zelfliefde cursus mindfulness

Waarom is zelfliefde belangrijk?

Voor sommige mensen roept het concept van zelfliefde beelden op van boomknuffelende hippies of goedkope zelfhulpboeken. Maar, zoals veel psychologiestudies bevestigen, zijn zelfliefde en mededogen de sleutel tot geestelijke gezondheid en welzijn. Als je van jezelf houdt, worden depressie en angst op afstand gehouden. Je voelt je fijn, zelfverzekerd en dit heeft een positieve invloed op alle levensgebieden, zoals je mentale- en fysieke gezondheid, je werk en je relaties.

Wat is het geheim van zelfliefde

Als je van jezelf wilt houden, zijn een aantal dingen belangrijk. Je moet jezelf ten eerste volledig accepteren, met al je schaduwkanten. Niemand is perfect, en als je je dit realiseert, en je staat jezelf toe om fouten te maken, dan heb je al een belangrijke stap gezet.

Het is ook belangrijk om jezelf te waarderen. Waardeer wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Wees vriendelijk voor jezelf, en zorg voor jezelf zoals je voor je kind zou zorgen. Wees tot slot dagelijks dankbaar (dit kun je oefenen door het bijvoorbeeld 2 keer per dag op te schrijven).

Cursus zelfliefde

Toen ik op mijn 26e een burn-out kreeg, gevolgd door de diagnose ADD, kwam ik erachter dat ik helemaal geen zelfliefde had. Ik behandelde mezelf als mijn grootste vijand. Terwijl ik volledig instortte, dwong ik mezelf om (hard) te blijven werken. ‘Je moet doorzetten, hard en sterk zijn’, was één van mijn niet-helpende overtuigingen. Ook was ik enorm perfectionistisch. Ik mocht echt geen fouten van mezelf maken. Voor iedereen was ik lief, zorgzaam en aardig, behalve voor mezelf.

Zelfliefde cursus – tip van mijn huisarts

Ik ben mijn huisarts enorm dankbaar, want hij raadde mij aan om een cursus Mindfulness te gaan volgen. Bij Mindfulness leer je jezelf en situaties te accepteren zoals ze zijn. Daarnaast leer je om mild en lief voor jezelf te zijn, aandacht te geven aan jezelf (en de wereld om je heen) en om bewust te leven.

online zelfliefde cursus

Mindfulness als zelfliefde cursus

Acht weken lang ging ik naar PsyQ, waar ik de cursus volgde. De eerste twee lessen vond ik maar wat zweverig, maar na 2 lessen begon ik de effecten te merken. ‘Wat bijzonder is dit!’, dacht ik. Ik merkte al snel dat ik ontspannender door het leven ging, milder was voor mezelf en me bewust werd van mijn (negatieve) patronen. Deze cursus veranderde mijn leven! De lessen heb ik nooit meer losgelaten.

Mindfulness als zelfliefde cursus veranderde mijn leven!

Sinds de cursus slaap ik goed (vanwege mijn ADD-klachten kon ik nooit slapen), pieker ik bijna niet meer en ben ik nog steeds iedere dag een beetje liever voor mezelf. Ook leerde ik hoe ik volledig en diep kon ontspannen. Mijn gedachten zijn nu mijn vriend(in), in plaats van mijn grootste vijand.

Ik ben veel minder chaotisch, ervaar bijna geen stress meer en voel me dagelijks gelukkig.

Samenvattend kan ik zeggen dat het hele leven ZOVEEL fijner is, nu ik weet wat mindfulness is en hoe ik het kan toepassen.

Online cursus Mindfulness volgen

Misschien kun je bij jou in de buurt een cursus mindfulness volgen. Is dit niet mogelijk, of doe je de cursus liever online, op je eigen tempo? Misschien is deze online cursus van Happy with Yoga iets voor jou.

Volg je liever een zelfliefde cursus die specifiek gericht is op zelfliefde? Volg dan de online cursus Lief zijn voor jezelf en voluit leven.

Bekijk hier nog meer tips voor zelfliefde en boeken die je helpen bij het ontwikkelen van zelfliefde.

cursus zelfliefde

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je werkenaanjezelfvertrouwen.nl. Super bedankt daarvoor! Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *