beste haar supplementen
Lichaam & Zelfzorg

De beste haar vitamines en supplementen voor dikker haar

Wat zijn de beste haar vitamines of haar supplementen? Dit is een vraag die regelmatig gesteld wordt. In dit artikel vind je meer informatie over vitamines voor dikker haar en gezonder haar. Ook vind je links naar de beste haar vitamines en supplementen.

De auteur van dit artikel is geen arts, voedingsdeskundige of specialist. Dit artikel is geschreven op basis van ervaring en externe bronnen. De informatie in dit artikel is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Neem bij vragen altijd contact op met een arts of andere gekwalificeerde zorgverlener. Een supplement dient als aanvulling en is geen vervanging voor een gezonde levensstijl.

beste haar vitamines

Beste haar vitamines voor meer zelfvertrouwen

Iedereen wil graag gezond, dik/vol en prachtig haar. Maar helaas hebben veel mensen last van haaruitval, dun haar of haar dat maar niet wil groeien. De staat van je haar kan een dramatische impact hebben op je zelfvertrouwen. Je levensstijl – met name wat je eet – heeft een enorme invloed op je huid en je haar. Maar leef je gezond en merk je dat je haar alsnog wat ondersteuning kan gebruiken?

In dit artikel vind je dus de beste haar supplementen voor dikker haar en mooier haar, voor zowel mannen als vrouwen. Deze haar supplementen helpen jou haar vol, gezond en glanzend te maken en haaruitval te minimaliseren.

haaruitval vitamine B

Haar vitamines en zelfvertrouwen

Voor velen kan de staat van ons haar, vooral als deze staat slecht is, ons zelfvertrouwen volledig ondermijnen. Haaruitval of ‘lelijk’ haar kan een enorme onzekerheid zijn. De effecten van haaruitval of een teruglopende haarlijn kunnen een dramatisch effect hebben op hoe je over jezelf denkt. 

De beste haar vitamines en haar supplementen kunnen uitkomst bieden


Vitamines voor dikker haar: Dit is het beste haarformule supplement voor vrouwen

Mannen en vrouwen hebben andere behoeftes als het gaat om haargroei. Daarom biedt Natuurlijk Presteren dit supplement, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Een stralende, glanzende bos haar begint natuurlijk bij voeding. Dit supplement bevat een unieke combinatie van vitaminen, kruiden, mineralen en aminozuren die je ook in voeding vindt. Een succesvol haar supplement, maar wel 100% natuurlijk!


Haarsupplement voor mannen

Voor mannen ontwikkelde Natuurlijk Presteren ‘Haargroei Premium’. Deze succesvolle formule bestaat o.a. uit MSN, B3, Biotine, Zink en Saw Palmetto.

Werkt dat echt, haar supplementen of vitamines voor dikker haar?

Ik heb me lange tijd afgevraagd of haar supplementen wel werken. Veel mensen stellen zichzelf diezelfde vraag. “werkt dat wel, een haarsupplement? Bestaan er wel vitamines voor dikker haar?”

Regelmatig kocht ik een potje haar supplementen, nam ik het een week in en dacht ik ‘nou, wat teleurstellend… Er is niets veranderd’. Tot een orthomoleculair therapeut – waar ik mee in contact kwam vanwege ADHD – mij vertelde dat het best even kan duren voordat een haar supplement zijn effecten laat zien. Als je haarsupplementen koopt, moet je het dus wel een paar weken volhouden en consistent gebruiken, om resultaat te zien. Er bestaan dus zeker vitamines voor dikker haar, en haar supplementen die ervoor zorgen dat je haar sneller groeit en mooi vol is.

beste haar vitamines voor dikker haar

Wat is nodig voor mooi, dik haar? Dit zijn de beste haar vitamines

Over het algemeen groeit je haar ongeveer 1,25 cm per maand en 15 cm per jaar. Hoe snel het groeit, en wat de kwaliteit van je haar is, hangt af van factoren zoals leeftijd, gezondheid, genetica en voeding.

Verschillende vitamines en mineralen zijn nodig om jouw haar gezond te houden. Een aantal essentiele vitamines voor dikker, voller en sneller groeiend haar:

 • Eiwitten
 • Vitamine A
 • Biotinbe
 • Vitamine B
 • Antioxidanten
 • Vitamine C
 • Foliumzuur
 • Vitamine D
 • IJzer
 • Vitamine E
 • Omega-3 vetzuren
 • Zink (Bron: Healthline).

Deze mineralen en vitamines voor dikker haar kun je allemaal uit je voeding halen, maar als dit niet lukt kunnen haar supplementen en vitamines voor je haar uitkomst bieden.


beste haar vitamines voor dikker haar op basis van MSM, keratine en meer

Ben je op zoek naar een samengesteld supplement voor gezond, lang, glanzend en dik haar? Bekijk dit uitgebreide haar supplement, met o.a. keratine, MSM, verschillende vitaminen zoals vitamine E, B, D, seleen, biotine en verschillende wortelextracten.


Advies haar supplement door Orthomoleculair Therapeut

Voordat ik een supplement ga gebruiken, ben ik altijd benieuwd wat specialisten zelf gebruiken. De orthomoleculair therapeut die mij geholpen heeft om beter met mijn ADD-klachten om te gaan (met voeding en supplementen), gebruikt een combinatie van MSM en een Vitamine B complex voor haar haar, nagels en huid. Het merk dat zij gebruikt is Cellcare.

MSM als haar supplement, is dit de beste haar vitamine?

MSM staat voor MethylSulfonylMethaan en dit is één van de beste haar vitamines. Het is een in water oplosbare stof die voorkomt in alles wat leeft op aarde. MSM kun je binnenkrijgen via voeding, maar helaas gaat door de bereiding van voeding een groot deel verloren. Naarmate je ouder wordt, gaat dit verder achteruit.

MSM is essentieel voor een groot aantal lichaamsfuncties, en het zorgt er onder anderen voor dat je huid, je nagels en je haar gezond bljiven. Doordat huidcellen zich beter met elkaar kunnen verbinden, heeft het een positieve invloed op je haar, huid en nagels. Dit gebeurt o.a. doordat het de aanmaak van collageen stimuleert. Dit maakt MSM één van de beste haar vitamines die er zijn.

Let op: je moet het wel een tijdje volhouden; het duurt misschien wel 6 weken tot je resultaat ziet.

MSM van Cellcare kopen

vitamine b12 haaruitval

Haaruitval & vitamine B (vitamine B-complex als haar supplement)

Verschillende B-vitamines kunnen bijdragen aan gezond en vol haar.

Biotine & haaruitval

De bekendste vitamines voor haargroei zijn de B-vitamines, en de allerbekendste is een B-vitamine die Biotine heet. Verschillende studies wijzen uit dat biotinedeficiëntie voor haarverlies zorgt (Bron: PubMed).

Biotine komt van nature voor in een breed scala van voedingsmiddelen. De meeste biotine vind je in kippenlever, runderlever, eieren, pinda’s, zonnebloempitten, zalm, amandelen, kaas, walnoten en paddenstoelen (zoals champignons).

Haaruitval vitamine B

Ook andere B-vitamines helpen bij de haargroei. Deze vitamines ondersteunen bij het creëren van rode bloedcellen, die zuurstof en voedingsstoffen naar de hoofdhuid en haarzakjes transporteren. Dit proces is belangrijk voor de haargroei.

haaruitval vitamine B12

Ook een tekort aan vitamine B12 wordt in verband gebracht met haaruitval. Als je vegetarisch of veganistisch eet, is de kans aanwezig dat je een vitamine B-12 tekort hebt. In dit geval is een supplement aan te bevelen.

Vitamine B Complex (Methylation Essential) van Cellcare kopen

beste haar supplementen vrouwen mannen

Wat zijn volgens jou de beste haar vitamines? Wat gebruik jij als haar supplement voor dikker haar?

Hopelijk heb je iets gehad aan de tips in dit artikel. Wij zijn benieuwd: met welk haar supplement heb jij een goede ervaring? Welke vitamines voor dikker haar gebruik jij, en wat is het effect? Deel jouw beste haar vitamines en je ervaringen met ons in de comments!


beste haar supplementen mannen en vrouwen

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product via de link koopt, steun je werkenaanjezelfvertrouwen.nl. Super bedankt daarvoor! Natuurlijk promoot ik alleen artikelen waar ik achter sta, en betaal jij niets extra’s. Ik ben een wannabe-minimalist en zal altijd aanbevelen om een product alleen te kopen wanneer het écht iets toevoegt aan je leven. Of zoals Marie Kondo zou vragen: ‘does it spark joy?’ 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *